Bouwvergunning dakkapel

Kosten

Prijs voor een bouwvergunning zit tussen de € 200,- en € 600,-. Dit is een prijs wat bovenop de kosten van een dakkapel komt. Afhankelijk van de grootte, materiaalkeuze en opties lopen de prijzen op vanaf € 3.250,-.

Een vergunning nodig?

Bij de meeste veranderingen op of aan uw woning is een vergunning verplicht. Deze vraagt u aan via uw gemeente. Sommige type dakkapellen hebben geen vergunning nodig, maar het is altijd goed om dit te controleren bij uw gemeente of dit wel/niet in strijd gaat met de ruimtelijke ordening regels. U kunt een snelle check doen via de volgende link: Vergunningcheck.

Vergunningsvrij bouwen

Het is mogelijk om zonder een vergunning een dakkapel te plaatsen. Hier zijn een aantal regels voor opgesteld. Klik op onderstaande link om te zien wanneer het vergunningvrij is of wanneer een omgevingsvergunning nodig is.
Document vergunningvrij dakkapel

Duur ontvangst vergunning

Normale aanvragen verlopen via de reguliere procedure en dit duurt maximaal acht weken. Nadat de vergunning is ontvangen kunnen de buren binnen zes weken bezwaar maken. Indien er bezwaar is kan de gemeente erop reageren om alsnog de vergunning terug te trekken. Na de zes weken is de verleende vergunning onherroepelijk en kunt u uw dakkapel zonder zorgen laten plaatsen.

Wilt u ook een dakkapel?

Vul dan het offerteformulier in! Hier invullen