Polyester Dakkapel

Wat is een polyester dakkapel?

Een polyester dakkapel is gemaakt van kunststof en wordt dus met regelmaat verward met een normale kunststof dakkapel. Er zijn belangrijke verschillen, zo heeft een kunststof dakkapel een houten basisconstructie en is de polyester dakkapel volledig van kunststof.
Een polyester dakkapel wordt gemaakt uit composieten. De dakkapel wordt gemaakt in een mal. De kern is van Purschuim met glasvezelmatten eromheen. Purschuim zorgt ervoor dat de dakkapel licht en goed isolerend is. De glasvezelmatten geven de polyester dakkapel zijn stevigheid.
Het polyester dat gebruikt wordt voor de dakkapel is vergelijkbaar met materialen die worden gebruikt voor vliegtuigen.
Kan geplaatst worden als prefab dakkapel, wordt gemaakt in een werkplaats of fabriek. Kant en klaar geleverd en geplaatst binnen één dag. Zorgt voor weinig overlast en rommel van het plaatsen van de polyester dakkapel.

Waarom een polyester dakkapel?

– Recyclebaar.
– Duurzaam, lange levensduur.
De polyester dakkapel bespaart u energie door de goede isolatie. En is gemaakt van duurzaam materiaal en geheel recyclebaar.
– Naadloos.
– Veel vormen, kleuren en motieven mogelijk.
– Bestand tegen weersinvloeden.
– Brandwerend en isoleert goed.
Polyester dakkapellen staan bekend om hun goede isolatie. Dit is ook af te lezen aan de R-waarde, deze waarde geeft de warmteweerstand van de isolatielaag aan. Bij een polyester dakkapel is deze 3 of hoger, waar een doorsnee kunststof dakkapel met houten basisconstructie tussen de 2,5 en 3 scoort.
– Vraagt bijna geen onderhoud, schilderen niet nodig.
De polyester dakkapel wordt bij de productie gespoten in de gewenste kleur en hoeft daarna niet meer geschilderd te worden. Op een jaarlijkse schoonmaakbeurt na is er weinig onderhoud nodig.
– Lichtgewicht, weinig belasting voor het dak.

Houd bij een polyester dakkapel rekening met

– Duurder in aanschaf dan houten en kunststof dakkapellen.
– Bij schade moeilijker zelf te repareren, speciale materialen nodig en eventueel specialist om het te repareren.

Kosten voor een polyester dakkapel

De kosten van een polyester dakkapel van 2,5 meter breed zijn ongeveer €4.100/4.250,-. De prijs is vergelijkbaar met die van een kunststof dakkapel.

Wilt u de exacte prijs weten voor uw dakkapel? Vraag hier dan direct een offerte aan!

Wilt u ook een dakkapel?

Vul dan het offerteformulier in! Hier invullen

© 2017 Dakkapel-vergelijker.nl

Powered by powered-by-dirigistus

skgdkpwit pkvwdkp witvmrgdkpwit