Soorten Dakkapellen

Waarom een dakkapel kopen?

Heeft u een zolder welke op dit moment alleen gebruikt wordt als een donker opslagplek? Indien u nu meer gebruik wilt maken van deze ruimte door hier kinderkamers van te maken of een hobbykamer dan kunt u deze drastisch aanpassen door een dakkapel te plaatsen. Hierbij krijgt u zowel meer ruimte als natuurlijk licht op zolder. Er zijn diverse soorten dakkapellen die u kunt plaatsen op uw zolderdak.

Maak een goede keuze uit verschillende typen dakkapellen

U heeft besloten om uw huis op te waarderen en uw huis ingrijpend te verbouwen. U wilt meer licht in uw huis, meer vloeroppervlakte en uw ruimte optimaal geschikt maken als woonruimte of werkruimte? Er zijn veel voordelen van een dakopbouw en dakkapellen. Ze veranderen uw ruimte in een beter bewoonbare kamer, u bespaart op energiekosten omdat u niet continu uw lampen aan hoeft te hebben en ze geven uw woning ook een aanzienlijke waardevermeerdering. Maar weet u ook welke typen dakkapellen u kunt laten bouwen? Kent u de voordelen en eigenschappen per type dakkapel? Wij hebben alle types dakkapellen op een rij gezet zodat u precies weet wat ze precies inhouden.
Vraag hier direct een dakkapel offerte aan.


Een dakkapel met plat dak

Een dakkapel met plat dak is de meest populaire en meest gebouwde variant. Deze dakkapel is relatief eenvoudig te plaatsen. Wat u eigenlijk doet is uw bestaande dak plaatselijk vlak uit laten lopen. In de regel kunt u een dakkapel met plat dak in een dag laten plaatsen en monteren. Een groot voordeel van een dakkapel met plat dak is het feit dat u niet alleen een vergroting van uw vloeroppervlakte krijgt, maar ook overal kunt staan. Onder een plak dak in een dakkapel kunt u prima een bureau kwijt, zodat u voor uzelf een mooie werkruimte creëert. Omdat het dak plat is, is regelmatig schoonmaken en onderhoud wel iets om rekening mee te houden.

Klik hier voor meer informatie over dakkapel met plat dak.
Klik hier voor een offerte voor dakkapel met plat dak.


Een dakkapel met schuin dak

Kiest u voor een dakkapel met schuin dak, dan heeft u minder last van onderhoud en hoeft u minder tijd te besteden aan het schoonmaken. Bladeren die op een plat dak blijven liggen, glijden van uw schuine dak af bij de eerste regenbui. Een dakkapel met schuin dak staat chic omdat het meer in lijn is met de rest van uw dak en niet gezien kan worden als een onderbreking. dakkapel met schuin dak is zeker aan te bevelen als u een groot huis heeft met een landelijke uitstraling. Een bijzonder chique variant op een dakkapel met schuin dak is de dakkapel met puntdak of zadeldak. Deze geeft uw huis een klassieke uitstraling. In de regel zal een dakkapel met schuin dak plaatsen meer kosten dan een dakkapel met een plat dak. Ook is te allen tijde een bouwvergunning nodig.

Klik hier voor meer informatie over dakkapel met schuin dak.
Klik hier voor een offerte voor dakkapel met schuin dak.

Een dakkapel met nokverhoging

Als uw zolderverdieping echt flink verhoogd moet worden, dan is kiezen voor een dakkapel met nokverhoging een zeer interessante optie. Eigenlijk creëert u bijna een extra verdieping op uw huis. U kunt kiezen voor een enkele nokverhoging of een dubbele. Bij de enkele dakkapel met nokverhoging is het verstandig om dit aan de zijde van uw achtertuin te doen. Over het algemeen is een bouwvergunning gemakkelijker te verkrijgen. De dubbele nokverhoging geldt voor zowel de voor- als achterzijde en staat ook bekend als dakopbouw. Beide opties geven u een aanzienlijke vergroting van uw woning en eveneens een flinke waardevermeerdering.

Klik hier voor meer informatie over dakkapel met nokverhoging.
Klik hier voor een offerte voor dakkapel met nokverhoging.

Een kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel kan opgebouwd worden uit losse onderdelen. De basisconstructie is van hout, de afwerking van de buitenzijde en het kozijn zijn van kunststof. Materialen die vaak gebruikt worden voor de zijwangen en boeiborden zijn Trespa en Keralit. Daarbij kunt u voor een gladde afwerking of voor kunststof schroten kiezen.

Klik hier voor meer informatie over een kunststof dakkapel.
Klik hier voor een offerte voor een kunststof dakkapel.


Een polyester dakkapel

Een polyester dakkapel is gemaakt van kunststof en wordt dus met regelmaat verward met een normale kunststof dakkapel. Er zijn belangrijke verschillen, zo heeft een kunststof dakkapel een houten basisconstructie en is de polyester dakkapel volledig van kunststof.
Een polyester dakkapel wordt gemaakt uit composieten. De dakkapel wordt gemaakt in een mal. De kern is van Purschuim met glasvezelmatten eromheen. Purschuim zorgt ervoor dat de dakkapel licht en goed isolerend is.

Klik hier voor meer informatie over een polyester dakkapel.
Klik hier voor een offerte voor een polyester dakkapel.


Een houten dakkapel

Een houten dakkapel bestaat uit balken, een kozijn en houten beplating. Vurenhouten balken worden vaak gebruikt en voor het kozijn hardhout. Voor de beplating wordt vaak gewerkt met watervast verlijmd multiplex. Afwerking met kunststof beplating is ook mogelijk zodat onderhoud minder nodig is.
Een houten dakkapel kan geplaatst worden als prefab dakkapel of als dakopbouw.

Klik hier voor meer informatie over een houten dakkapel.
Klik hier voor een offerte voor een houten dakkapel.


Een prefab dakkapel

Een prefab dakkapel is te verkrijgen in alle maten, vormen en kleuren. Het is mogelijk om prefab dakkapel te leveren zoals hout, polyester of een combinatie van een houten frame met een kunststof afwerking. In een werkplaats of fabriek worden alle onderdelen van een dakkapel gemonteerd om in één geheel te kunnen leveren.

Klik hier voor meer informatie over prefab dakkapellen.
Klik hier voor een offerte voor een prefab dakkapel.

Een dakkapel bouwen, maar via wie?

Wilt u voordeel en goed advies? Maakt u dan gebruik van de mogelijkheden van Dakkapel vergelijker en vraag via onze site offertes en adviezen aan. Velen gingen u al naar volle tevredenheid voor.

Direct vrijblijvend offertes aanvragen

Offertes aanvragen!

Wilt u ook een dakkapel?

Vul dan het offerteformulier in! Hier invullen

© 2017 Dakkapel-vergelijker.nl

Powered by powered-by-dirigistus

skgdkpwit pkvwdkp witvmrgdkpwit