Waarom een dakkapel laten bouwen?

Waarom een dakkapel laten bouwen?waarom-een-dakkapel

Wellicht heeft u een zolderverdieping die u voornamelijk als opslagplek gebruikt. Nu heeft u behoefte aan meer functionele ruimte in uw woning, bijvoorbeeld omdat opgroeiende kinderen graag elk een eigen kamer willen, of omdat u uw zolderverdieping wilt inrichten als werkkamer of hobbyruimte. U kunt verschillende redenen hebben, maar over één ding bent u het eens. Uw zolderruimte, die nu alleen verlicht wordt door lampen, dient direct zonlicht te ontvangen.

Direct zonlicht en meer ruimte

Heeft u er wel eens aan gedacht om een dakkapel te laten bouwen? Waarom een dakkapel bij uitstek geschikt is, laat zich eenvoudig beredeneren. Door het plaatsen van een dakkapel creëert u een mogelijkheid om direct zonlicht te ontvangen, terwijl u tegelijkertijd ruimte wint, die bovendien efficiënt kan worden ingericht. U krijgt de beschikking over extra vloeroppervlakte en rechte muren langs uw dakkapel, waarmee u meer kunt doen dan de schuine wanden van uw oorspronkelijke zolderverdieping.

Verschillende soorten dakkapellen, diverse mogelijkheden

Waarom een dakkapel plaatsen ook aan te bevelen is, is de waardevermeerdering van uw woning, zeker als uw woning uw eigendom is. U heeft dan immers uw zolderverdieping zodanig opgewaardeerd, dat het voor een eventuele nieuwe bewoner een stuk aantrekkelijker wordt om uw huis in overweging te nemen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een dakkapel met plat dak, met puntdak of schuin dak. U kunt kiezen voor een nokverhoging of zelfs een hele dakopbouw.

Welke dakkapellen zijn voor uw huis geschikt?

Uiteraard zal de keuze voor een dakkapel van een aantal factoren afhangen. U heeft natuurlijk een budget waarvan u niet te veel wilt afwijken. U zult rekening moeten houden met wat bouwkundig mogelijk is. Als u in een gemeente woont met een actieve gemeentelijke welstandscommissie, zult u ook rekening moeten houden met hun regels.
Wilt u uw dakkapel op het zuiden of westen plaatsen, dan is het verstandig om rekening te houden met de intensiteit van het binnenvallende licht en de temperatuursverhoging die dit zal veroorzaken. Is uw dakkapel op het noorden gericht, dan kunt u erover denken om hem groter te maken, omdat u geen last zult hebben van te fel zonlicht of een te grote temperatuurstijging.

Zelf doen of laten plaatsen?

In veel gevallen zult u voor het plaatsen van een dakkapel een bouwvergunning nodig hebben en zijn goede bouwkundige tekeningen hiervoor een vereiste. Het plaatsen van een dakkapel is vakwerk. Het is verstandig om een groot deel van uw klus uit te besteden aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is of voldoende ervaring heeft. Ook is het raadzaam om goede en vakkundige adviezen in te winnen voordat u uw definitieve besluit neemt. Wilt u kwaliteit en gemak? Dan zou het wel eens een goed idee zijn als u <url=http: dakkapel-vergelijker.nl=””>Dakkapel vergelijker raadpleegt. Via deze site komt u in contact met ervaren aanbieders van dakkapellen, die u graag van advies voorzien en een offerte op maat voor u maken.
Waarom een dakkapel? U weet wel waarom. Neemt u contact met ons op en wij garanderen u kwaliteit en voordeel.

 

Wilt u ook een dakkapel?

Vul dan het offerteformulier in! Hier invullen

© 2017 Dakkapel-vergelijker.nl

Powered by powered-by-dirigistus

skgdkpwit pkvwdkp witvmrgdkpwit